Meteorološki izazovi 7

Meteorologija kao podrška tijelima javne uprave

 

Znanstveno-stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem

4.-5. studenog 2020. | on-line, Zoom aplikacija

 

Svjesni rizika okupljanja u trenutnoj zdravstveno-epidemiološkoj situaciji, organizatori znanstveno stručnog skupa Meteorološki izazovi 7 odlučili su skup održati on-line.

Novi termin održavanja skupa je od 4. i 5. studenog 2020.

Poveznica i lozinka bit će poslani registriranim sudionicima skupa tjedan dana prije skupa.

Molimo vas da pratite obavijesti na ovim stranicama.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ovaj skup je od posebne važnosti za Hrvatsku u godini kad je preuzela predsjedanje Vijećem Europske unije. Meteorologija kao struka je uvijek bila podrška svim društvenim i gospodarskim aktivnostima, ali i tijelima javne uprave koja također koriste meteorološke informacije i proizvode u obavljanju svojih svakodnevnih aktivnosti. Nažalost, predsjedanje Hrvatske Vijećem Europske unije odvijalo se u potpuno izmijenjenim okolnostima pandemije korona virusom. Iz istog razloga je i održavanje Meteoroloških izazova 7 odgođeno s travnja na studeni, ali ni početkom studenog neće biti održan uživo, nego on-line.

Ciljevi skupa su razmjena najnovijih znanstvenih rezultata i istraživanja na području meteorologije, jačanje komunikacije s korisnicima meteoroloških podataka i produkata te s javnošću i medijima, jačanje suradnje među meteorolozima i znanstvenicima srodnih znanosti te promicanje i popularizacija meteorologije.

Očekivani rezultati skupa su uža interdisciplinarna suradnja meteorologa s korisnicima iz svih područja društvenih i gospodarskih djelatnosti, posebice s tijelima javne uprave na svim razinama.

 

Očekivani sudionici skupa su:

  • meteorolozi, klimatolozi i ostali stručnjaci
  • maturanti i diplomandi
  • predstavnici tijela javne uprave
  • predstavnici medija
  • zainteresirana javnost
  • korisnici meteoroloških informacija

 

 
 

Organizator

 

 

 

 

Suorganizatori

 

 

 

 

 

Pokrovitelji