Održana Skupština Društva

Na PMF-u u Zagrebu

18.5.2024.

U petak 17. svibnja 2024. na Geofizičkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održana je redovna godišnja Skupština Hrvatskog meteorološkog društva. Skupština je održana u hibridnom obliku pa su, uz članove koji su prisustvovali uživo, sudjelovali i kolege putem računala.

Ukupno je sudjelovalo 20 članova Društva od čega 9 uživo i 11 virtualno. Posebno je lijepo bilo vidjeti dugogodišnje članove HMD-a, sadašnje umirovljenike, sve redom iskusne meteorologe.

Prije početka Skupštine, voditelj Studentske sekcije HMD-a, Domagoj Dolički održao je zanimljivo predavanje u kojem je predstavio EGU konferenciju i svoj boravak na njoj.

U radno predsjedništvo izabrani su Ivan Čačić kao predsjednik te Janja Milković i Dora Šimunec kao članice.

Zapisničar je bio Nikola Vikić-Topić, a ovjerovitelji zapisnika Vjeran Magjarević i Mladen Rupčić.

Na Skupštini su, između ostalog, predstavljeni Izvještaj o radu, Financijski izvještaj i Izvještaj Nadzornog odbora za 2023. godinu. Svi izvještaji jednoglasni su prihvaćeni.

Raspravljalo se o statusu Hrvatskog meteorološkog časopisa kao i o mogućim poboljšanjima istog te o budućim proslavama Svjetskog meteorološkog dana i Svjetskog dana voda.

Nakon Skupštine meteorolozi su se družili uz piće i grickalice, prisjećali se starih dana i početaka Društva, ali i dogovarali nove susrete i suradnje.

 

Nikola Vikić-Topić,

svibanj 2024.